top of page
FIK_tittel.png

ET LIVSFORVANDLENDE KURS

Frihet i Kristus er et disippelkurs som består av 10 økter. Det er perfekt for undervisning i menigheten eller i små grupper. Selv om det er best å ta kurset sammen med andre, kan man også få stort utbytte av å ta det for seg selv. 

Kursets mål er å hjelpe vanlige kristne til å bli disipler som bærer frukt. Kurset setter fokus på hvem vi er i Kristus, hvordan den daglige kampen fungerer, og hvordan vi kan vokse i modenhet. Kurset består av både undervisning og samtaler. I løpet av kurset vil deltakerne få gå gjennom prosessen Stegene til frihet, som hjelper dem til å avdekke og håndtere negativ påvirkning og åndelige konflikter. 

Introduksjon til disippelkurset Frihet i Kristus

Introduksjon til disippelkurset Frihet i Kristus

Spill video

SANNHET

Fleksible undervisningsøkter som peker på sannheten om hvem vi er i Kristus og virkeligheten i den åndelige kampen, med "Tenkepauser" for samtale og refleksjon. 

OMVENDELSE

Stegene til frihet i Kristus gir deltakerne mulighet til å evaluere eget liv og legge bak seg ting som hindrer dem i deres åndelige liv, ikke minst fra fortiden. 

FORVANDLING

"Festningsknusing" - en strategi for å bli forvandlet ved at sinnet fornyes, og få bort tankebygninger som hindrer deg i å vokse som kristen.

ficmres.jpg

KURSINNHOLD

Undervisning på video

Introduksjon: Hvorfor tro på Bibelen (gratis) | 1. Hvem er jeg? (gratis)

Kommer (abonnement): 

2. Velge å tro sannheten | 3. Verdens syn på sannhet | 4. Våre daglige valg | 5. Kampen om våre sinn | 6. Håndtere følelser på en god måte | 7. Tilgi av hjertet | Stegene til frihet i Kristus | 8. Fornye sinnet | 9. Vårt forhold til andre | 10. Hva skjer videre?

Frihet i kristus omslag bok.jpg

RESSURSER PÅ NORSK

Du trenger to bøker når du går gjennom kurset: Frihet i Kristus – deltakerbok og Stegene til frihet i Kristus. Bøkene kan betstilles via butikksidene.

Stegene til frihet_omslag.jpg

RESSURSER FOR LEDERE

Er du interessert i å arrangere kurs i din sammenheng? Det vil bli lagt ut nyttige ressurser for alle som vil undervise eller lede et disippelkurs, så snart disse er klare. Det kreves ingen forhåndsgodkjenning eller sertifisering for å arrangere kurs, men vi anbefaler sterkt alle ledere å ta kurset selv før de underviser det videre. Du kan ta kurset selv ved å skaffe deg bøkene og se undervisningsvideoene

Kommer snart

UNDERVISNING PÅ VIDEO

Disippelkurset Frihet i Kristus er filmet og videoundervinsningen er tilgjengelige for abonnenter. Alle som har har et aktivt abonnement får tilgang til all videoundervisning på nettsidene våre.

0

Hvorfor tro på Bibelen?

Kurset starter med en økt som setter fokus på hvorfor vi kan stole på Bibelen og Bibelens veiledning.

1

Hvem er jeg?

Vi ser på hva menneskene var skapt til, hva vi mistet i syndefallet, og hvordan dette preger våre liv. Jesus kom for å gjenopprette livet vi hadde før fallet, og vi har fått en ny identitet og er blitt nye skapninger i Kristus!

2

Velge å tro sannheten

Alle mennesker tror på noe. Det er det vi tror på som utgjør en forskjell. For kristne er det avgjørende at det vi tror på er i samsvar med det Gud har åpenbart i sitt ord.

3

Verdens syn på sannhet

Hva er ditt verdensbilde? Din bakgrunn påvirker hva som oppleves sant og rett for deg. Men er sannheten relativ? Hvordan kan vi få Guds perspektiv på sannhet og et etablere et bibelsk verdensbilde?

4

Våre daglige valg

Selv om kristne har et nytt liv, kan vi fortsatt være preget av feilaktige tanker og handlinger. Men vi trenger ikke å gi etter for «kjøttet». Hvordan kan kristne velge rett i hverdagen?

5

Kampen om våre sinn

Hver dag foregår det en åndelig maktkamp om våre sinn! Men en forståelse av hvordan Satan arbeider, og vår fantastiske posisjon i Kristus, vil hjelpe oss til å vinne denne kampen.

6

Håndtere følelser på en god måte

Følelsene våre preges ofte av hva vi velger å tro. Vi kan bli sårbare for angrep hvis vi ikke takler følelsene våre godt. Jo mer vi overgir oss til det Gud sier er sannheten, jo mindre vil følelsene være et problem for oss.

7

Tilgi av hjertet

Vårt forhold til andre må ha den samme basis som vårt forhold til Gud. Mangel på tilgivelse er ødeleggende i relasjon til både Gud og medmennesker. Ved å lære å tilgi av hjertet settes vi fri fra fortiden og indre smerter.

8

Fornye sinnet

Vår oppvekst, opplevelser i fortiden og dårlig handlingsmønstre kan føre til «festninger» i våre sinn. Men det finnes strategier for å avsløre disse og fornye vår tankegang.

9

Vårt forhold til andre

Gud har kalt oss til å elske vår neste. Et rett forhold til Gud skal føre til et rett forhold til våre medmennesker.

10

Hva skjer videre?

Vi ser på forskjellen mellom livsmål og ønsker. Guds mål for våre liv er å bli mer lik Jesus. Å innrette livet etter dette livsmålet vil hjelpe oss til et liv i frihet.

11

Tilleggsundervisning

Tilleggsundervisning

Videoundervisning
bottom of page